Hogyan töltsd ki a rendezvény adatlapját?

2024-02-26 11:45:46
wazemaki

Adok egy pici, de annál hasznosabb útmutatást: Hogyan tölsd ki a rendezvények adatlapját a feltöltés előtt?

Első és legfontosabb, hogy a rendezvény, amit fel szeretnél tölteni, az legyen magyarországi, autós vonatkozású rendezvény. (Sok beküldés már itt elbukik :) )

Sorbaveszem a mezőket, és megmutatom, hogyan érdemes ezeket jól kitölteni, hogy a rendezvény adatlapja átláthatóbb legyen; minél informatívabb és praktikusabb legyen; ezáltal persze jobb helyezést érjen el a Google-ben ;)

Esemény neve

Nyilván egyértelmű, hogy mit kell ide írni. Mégis adnék pár jótanácsot ezzel kapcsolatban.

Kizárólag az esemény nevét add meg itt, nem kell mást ide írni. De komolyan! Nem kell beleírni a helyszínt vagy a dátumot. Ezeket az infókat úgyis feltüntetjük máshol, látható lesz a listákban is, nem fog eltűnni. Szóval CSAK az esemény neve. Ha a rendezvényt már ismerik a település nevéről, vagy a településnév eleve benne van a rendezvény nevében, természetesen add meg; illetve ha az évszám segít beazonosítani a rendezvényt, nyilván tüntesd fel. Egy túl hosszú cím lehet, hogy nem fér el a mobilos naptárban, érdemes minél rövidebbet megadni.

Ne használj megjegyzést, emojikat, erre lesz lehetőséged a leírásban.

Ne írj csupa nagybetűvel, ne használj felesleges írásjeleket, úgyis kijavítjuk.

Rossz példa: TRABANT Találkozó MUCSAJRÖCSÖGÉN!!! 2024 június 08 !!!!!!!!4!! #hozdelanyádatiissss

Jó példa: Mucsajröcsögei Trabant találkozó 2024

Időpont

Ez egy trükkös dátumválasztó. Először a rendezvény kezdő dátumát add meg, utána ugyanebben a naptárban a befejező dátumot. Ha egynapos a rendezvény, akkor add meg kétszer ugyanazt a dátumot!

Esemény típusa

Értelemszerűen válaszd ki az eseményre legjobban illő típust. Ha esetleg még nincs benne a listában, írd bele a "Megjegyzés az Adminisztrátoroknak" mezőbe, vagy jelezd nekünk e-mailben!

Leírás

Ez az a rész, ahol megadhatod a rendezvény részleteit.

Formázd a tartalmat!

A szerkesztőfelület lehetőséget ad egy halom formázási beállításra. Használd legalább a címsorokat (Heading 1-6) és felsorolásokat; de van ezen felül még egy vagon beállítás. Persze ne legyen bazári, de azért legyen átlátható, jól tagolt a szöveg! És persze a Google is jobban szereti a tagolt tartalmakat, így sokkal könnyebben találnak a rendezvényre a keresőben ;)

Ne hagyd ki a leírásból:

  • Rendezvény jellegét, alapvető információkat
  • Belépők árait
  • Részletes programtervet
  • Egyéb fontos információkat

Nyugodtan kihagyhatod:

  • A dátumot (Az adatlapon úgyis fel lesz tüntetve)
  • Helyszínt (A térképen úgyis pontosan fel lesz tüntetve) - persze ha van valami fontos megjegyzés ezzel kapcsolatban, azt írd le, például: Belépés a hátsó kapun, stb.

Anonim beküldés esetén a leírásban használható eszközök végesek, és a maximum karakterszám is korlátozott, de hamarosan induló adminisztrációs felületünkön ezek a korlátok feloldásra kerülnek :)

Helyszín

A térképen található kereső segítségével próbáld minél pontosabban megadni a rendezvény helyszínét. Beírhatsz ide címet, kemping nevet, vagy egyéb helyszínt; a térkép jó esetben oda ugrik. Ez után a piros jelölő segítségével beállíthatod a pontos helyszínt. Tanácsos az autós behajtás helyét megadni, hogy aki esetleg járművel, GPS-el érkezik, ne tévedjen el két sarokkal odébb.

Kép feltöltése

A rendszer JPG és JPEG fájlokat fogad el.

Érdemes fekvő formátumú képet feltölteni. A rendezvények adatlapján megjelenő kép pont a Facebook borítóképek méretarányának megfelelően jelenik meg; így bátran használhatod a Facebook-ra méretezett borítóképet!

Ajánlott felbontás: 1200 x 520px

Autómárkák

Lehetőséged van a rendezvényhez megadni autómárkákat a könnyebb kereshetőség, szűrhetőség érdekében. Ez abban az esetben jön jól, ha egy márkatalálkozóról van szó; vagy több "testvér"márka példányai vehetnek részt a rendezvényen. Például Trabant-Wartburg találkozónál érdemes bepipálni a Trabantot és Wartburgot.

Viszont egy Német-jármű találkozónál azért nem kell az összes német gyártmányt bejelölni. Ebben az esetben jobb, ha üresen hagyod ezt a mezőt.

Ha üresen hagyod az Autómárkák mezőt, akkor a rendezvény adatlapján Márkafüggetlen rendezvényként lesz megjelölve.

Ha esetleg nem találnád a felsorolásban a keresett autómárkát, írd be a "Megjegyzés az Adminisztrátoroknak" mezőbe, vagy jelezd nekünk e-mailben!

Címkék

A címkék szintén a könnyebb kereshetőséget, szűrhetőséget szolgálják. Nagyon ajánlott megadni a címkékben a rendezvényre vonatkozó jellemzőket azért is, mert ezek az adatlapon kiemelt helyen láthatók; gyakorlatilag összefoglalják a rendezvényt; sokan csak ezeket olvassák el!

Megjegyzés az Adminisztrátoroknak

Itt megadhatsz mindent, amiről úgy gondolod, tudnunk kellene. Néhány jó szót is elfogadunk :)

Ennek a mezőnek a tartalma nem lesz nyilvánosan látható!

Miután mindent kitöltöttél, fusd át még egyszer az egész adatlapot!

Keress helyesírási hibákat, tördelési hibákat, győződj meg róla, hogy inden információt jól adtál meg. Kétszer is nézd meg a térképet és a dátumokat!


Vissza a bloghoz Vissza a naptárhoz